diode laser teknolojisi

Lazer (Laser) dişhekimliği nedir?

Lazer uygulamaları, 60'lı yıllardan beri tıp alanında kullanılmaktadır. Yakın zamana kadar dişhekimliği alanında sadece diş beyazlatma ve yumuşak doku operasyonlarında kullanılan lazer enerjisi, günümüzde daha geniş alanlarda kullanılır hale getirilmiştir. Atomize su spreylerinin, lazer enerjisi ile birleşmesi sonucunda elde edilen hidrokinetik enerji prensibi ile çalışan yeni diş lazeri ile hem sert doku (diş minesi-insan vücudundaki en sert yapı), hem de yumuşak doku (damak) işlemleri rahatlıkla yapılabilmektedir.

Yumuşak dokulardaki cerrahi işlemlerde kullanılabileceği gibi kanal tedavilerinde kanal içi dezenfeksiyonunun sağlanması ve dişeti tedavilerinde cep içinin dezenfeksiyonunda kullanılır. Ayrıca Diyod Lazerler ile dişlerde beyazlatma işlemi yapılabilir (uygulanan beyazlatma ajanının aktive edilmesini sağlar). Diyod lazerler ve biraz daha düşük dalga boyundaki ve daha düşük güçdeki lazerler aynı zamanda tedavi lazerleri diye de anılır ve ağrı tedavisinde kullanılırlar. Biyositümülasyon etkileriyle de yara iyileşmesinin hızlanmasını, operasyon sonrası ödemin azalmasını sağlarlar. Aft ve uçuk tedavisinde de kullanılırlar.

Yumuşak dokuda, kanamasız operasyonlar yapılabilmesi ve iyileşmenin çok hızlı olması büyük avantajlarındandır. Özellikle çocuk hastaların tedavisinde önemli kolaylıklar sağlar.